Blogi

Julkaistu

Mitä etevät johtajat tekevät lomalla? – lukevat nämä 5 kirjaa!

Kesä 2021 on ollut upea ja helteinen, ja vielä vaan jatkuu! Loppukesää ajatellen loimme pihakiikkuun uuden lukulistan. Jos viime vuoden kesälista ja joulun lukulista ovat koluttu, tämän listan kirjojen pariin voi uppoutua taas moneksi tunniksi. Kirjat eivät ole uutuuksia, vaan pian klassikoksi muodostuvia opuksia ja tarinoita niin johtamisesta, ajattelusta, tuotesuunnittelusta kuin huikeista menestystarinoistakin. Tässä kesän viisi kirjasuositusta:

1. Creativity, Inc – Ed Catmull

Miten ihmisiä johdetaan hyvin? Creativity, Inc kertoo Pixar-studion värikkäistä vaiheista ja menestyksen reseptistä. Tämä satumainen animaatiostudio tuotti Toy Storyn ja muutti animaatioiden maailman kertaheitolla. Siitä lähtien yritys on julkaissut menestystarinoita toisensa jälkeen.

Mistä Pixarin taika on lähtöisin? Minkälainen tiimi on lumoavien elokuvien ja menestyksen takana? Tämä on oiva kirja johtajille, jotka haluavat ymmärtää, kuinka oman tiimin saa nostettua uusiin sfääreihin ja kuinka tietynlaista originaalisuutta kannattaa vaalia.

2. First, Break All the Rules: What the World’s Greatest Managers Do Differently – Marcus Buckingham

Tässä ahaa-elämyksiä herättävä bestseller! Kirjailija esittelee huomionarvoisia löytöjä Gallupin tutkimuksesta, jossa tutkittiin yli 80 000 johtajan työtapoja. Data osoittaa, että vaikka johtajilla on eri taustat ja johtamistyylit, kaikilla erinomaisilla esihenkilöillä on yksi yhteinen ominaisuus – he rikkovat mielellään pyhinä pidettyjä sääntöjä.

First, Break All the Rules antaa elintärkeitä ohjeita esimiehille ja tarjoaa esimerkkejä siitä, kuinka ohjeita voi soveltaa eri tilanteissa.

3. Thinking, Fast and Slow – Daniel Kahneman

Nobel-voittaja Kahnemann on kirjoittanut ajatuksia herättävän kirjan. Ajattelu, nopeasti ja hitaasti avaa päätöksenteon logiikkaa ja vinoutumia, ja se löytyy myös suomeksi käännettynä! Kirjassaan Kahneman käsittelee kahta ajatteluun vaikuttavaa järjestelmää ja niiden välistä toimintaa. Ensimmäinen järjestelmä käsittää nopean, intuitiivisen ja emotionaalisen ajattelun, toinen hitaan, harkitsevan, loogisen ajattelun.

Kahneman paljastaa nopean ajattelun ihmeelliset kyvyt, mutta avaa myös sen puutteita ja vinoumia. Hän myös kertoo, miten laajasti intuitiiviset vaikutelmat ohjaavat ajatteluamme. Ymmärtämällä, kuinka järjestelmät ohjaavat ajatuksiamme pääsemme jyvälle omasta päätöksenteosta töissä ja arjessa.

4. Hooked – How to Build Habit-Forming Products – Nir Eyal

Haukkaako Instagramin selaaminen suuren loven päivästäsi? Vai pohditko kenties, kuinka voisit itse luoda koukuttavia tuotteita? Hooked on käytännönläheinen kuvaus siitä, kuinka menestyneet yritykset, kuten iPhone, Twitter ja Pinterest, ovat onnistuneet luomaan palveluita ja tuotteita, joita yksinkertaisesti ei voi olla käyttämättä.

Tässä uusia uria tuotekehitykseen avaavassa teoksessa Nir Eyal selittää, miksi jotkut tuotteet leviävät kulovalkean tavoin ja toiset floppaavat. Eyal paljastaa, miten teknologia voi koukuttaa meidät niin, että se määrittelee päivärytmiämme.

Hooked on kirjoitettu tuotepäälliköille, designereille, markkinoinnin ammattilaisille, start up -perustajille ja kaikille, jotka haluavat ymmärtää, kuinka tuotteet vaikuttavat käyttäytymiseemme. Kirja sisältää käytännön ohjeita sekä kiehtovia esimerkkejä oikeasta maailmasta.

5. Total Recall: My Unbelievably True Life Story – Arnold Schwarzenegger

Sukella Iso-Arskan uskomattomaan tarinaan! Schwarzenegger hauskuuttaa, ihmetyttää ja ihastuttaa avoimella tarinallaan Total Recall -kirjassa. Lyhykäisyydessään juonen päätapahtumat menevät kutakuinkin näin: toisen suursodan jälkeen Itävallan Thalissa syntynyt Arnold muutti Los Angelesiin 21-vuotiaana. Kymmenessä vuodessa hänestä tuli miljonääri ja 20 vuodessa hän oli maailman suurimpia elokuvatähtiä. Vuonna 2003 hänet valittiin Kalifornian kuvernööriksi.

Arnold on amerikkalaisen unelman järkälemäinen ruumiillistuma. Puutteensa hän on korvannut tahdonvoimalla. Arnoldin keskeisin ohjenuora onkin: always stay hungry, pysy nälkäisenä. Kirja on innostava ja rehellinen kertomus Schwarzeneggerin hämmästyttävästä elämästä ja erittäin hyvää ajanvietettä rennompiin iltapäiviin!

Suomenkielinen äänikirja löytyy BookBeatista.

Mannerheimintie 15
00260 Helsinki
Y-tunnus 2864997-9