Blogi

Julkaistu

Kirjoja, jotka jokaisen toimitusjohtajan pitäisi lukea

Kaipaatko kesälukemista? Kokosimme Aamun tiimin kesken parhaimmat kirjavinkit, jotka meidän mielestämme jokaisen toimitusjohtajan kannattaisi lukea tai kuunnella ainakin kerran. Mukana on myös artikkeleita ja muutama ei-bisnesaiheinen bonusvinkki. Nappaa tästä viihdykettä laiturinnokkaan, kun suuntaat kesäloman viettoon!

Yritysten rakentamisesta

The Hard Things About Hard Things / Ben Horowitz

Yrityksen perustamisen hyvistä puolista puhutaan ihan tarpeeksi, mutta harva on rehellinen siitä, kuinka vaikeaa bisneksen pyörittäminen lopulta on. Ben Horowitz analysoi ongelmia, joita johtajat kohtaavat päivittäen, hyödyntäen omaa kokemustaan teknologiayritysten parista. Nappaa tämä, jos kaipaat suoraa puhetta, elävän elämän esimerkkejä ja kirjan, joka uskaltaa käsitellä vaikeitakin asioita niiden oikeilla nimillä.

Saatavilla: Adlibris ja Bookbeat (äänikirja)

The E-Myth Revisited / Michael E. Gerber

Myytti yrittäjyydestä: kaikki pk-yritysten perustajat ovat yrittäjiä. Gerber käsittelee kirjassaan sitä, kuinka vaikeaa pk-yrityksen perustajan on nähdä oma yrityksensä objektiivisesti, kasvaa henkisesti yrityksen kasvaessa, muuttaa omaa rooliaan ja olla jämähtämättä oman yrityksensä kasvun pullonkaulaksi.

Saatavilla: Adlibris ja Bookbeat (äänikirja)

Omasta hyvinvoinnista

Why We Sleep / Matthew Walker

Meistä moni priorisoi muita asioita unen kustannuksella. Kun olet tämän kirjan lukenut, et enää tee niin! Walker käsittelee kirjassaan unen mullistavaa voimaa, ja kuinka voimme käyttää sitä oman elämän parantamiseen.

Saatavilla: Adlibris ja Storytel (suomenkielinen äänikirja)

The Power of Full Engagement / Jim Loehr, Tony Schwartz

Kirja kertoo oman energian johtamisesta, kasvattamisesta ja palautumisesta. Lue tämä, jos olet kiinnostunut huippu-urheilijoiden ja -johtajien tarinoista kiireisestä, stressaavasta ja kuluttavasta elämäntavasta, sekä omien arvojen mukaiseen elämään siirtymisestä.

Saatavilla: Adlibris ja Nextory (äänikirja)

The Psychological Price of Entrepreneurship / Jessica Bruder, Inc.com

“Yrittäjät kärsivät hiljaisesti. Moni uskoo, että siitä ei voi puhua, että se on heikkoutta.” Yleensä puhutaan yrityksen perustamisen hienoudesta ja johtamisen mielekkyydestä. Tämä artikkeli on kolikon toinen puoli: Bruder ottaa rehellisen lähestymisen siihen, kuinka rankkaa ja kuluttavaa johtaminen voikaan olla.

Saatavilla: inc.com

Johtamisesta

The Ideal Executive: Why You Cannot Be One and What to Do About It, A New Paradigm for Management (Leadership Trilogy) by Ichak Adizes

Ideal Executive on johtamiseen perustuvan kirjasarjan ensimmäinen osa, jonka perustana on simppeli ajatus: kukaan ei voi olla täydellinen johtaja tai pyörittää yritystä yksin. Kirja opettaa analysoimaan erilaisten johtamistyylien vahvuuksia ja heikkouksia. Tämä sopii erinomaisesti niille, jotka haluavat päästää irti tietynlaisesta perfektionismista johtamiseen liittyen. Kaikkea kun ei pysty pistämään kuntoon omin avuin!

Saatavilla: Adlibris

The Power of Habit: Why We Do What We Do in Life and Business by Charles Duhigg

Tämä kirja pureutuu siihen, kuinka opitut tavat vaikuttavat elämäämme – niin töissä kuin vapaa-ajalla. Kun tavoista ja niiden muodostumisesta on tietoinen, pystyy omaan elämään vaikuttamaan helpommin. Lue tämä, jos haluat helpon sukelluksen käyttäytymispsykologiaan ja työkalupakin oman elämän kontrolloimiseen.

Saatavilla: Adlibris

Koronasta ja sen jälkeisestä tulevaisuudesta

The Founder’s Field Guide for Navigating This Crisis — Advice from Recession-Era Leaders, Investors and CEOs Currently at the Helm

Kokeneiden johtajien näkemyksiä, ajatuksia ja vinkkejä kriisistä selviytymiseen. Koronan pahin vaihe saattaa jo olla takana, mutta tässä on silti ajankohtaista mietintää ja paukkuja tuleviin koitoksiin valmistautumiselle.

Saatavilla: firstround.com

Sensing and Shaping the Post-COVID Era / Martin Reeves, Philipp Carlsson-Szlezak, Kevin Whitaker, and Mark Abraham

Isomman kuvan ajatuksia tulevaisuudesta koronan jälkeen, esimerkkejä historiasta: miten suuret kriisit muuttavat käyttäytymistämme ja mitä se tarkoittaa yrityksille?

Saatavilla: bcg.com

Paranoidi optimisti / Risto Siilasmaa

Siilasmaa kertoo, miten Nokia kävi lähellä tuhoa, mutta onnistui nousemaan takaisin huipulle. Tarina opettaa selviytymään kriisien ja murroksen kourissa, etsimään uusia vaihtoehtoja ja pysymään valppaana jatkuvan muutoksen keskellä. Kirjassa käsitellään skenaarioajattelua ja vaihtoehtoisten tulevaisuuksien näkemistä.

Saatavilla: Suomalainen kirjakauppaNextory (äänikirja)

Bonukset

Alkemisti / Paulo Coelho

Klassikko! Metaforin puhuva teos, joka kehottaa lukijoitaan pitämään unelmistaan kiinni.

Kirja kertoo Santiagosta, paimenesta, joka lähtee matkalle löytääkseen aarteen. Kukaan ei tiedä, mikä aarre on, tai pystyykö Santiago selviytymään matkalla kohtaamistaan esteistä. Matka, jonka tarkoituksena on löytää maailman hienoimmat aarteet, muuttuukin sisimpien aarteiden etsinnäksi. Kirja opettaa meille viisauksista tärkeimmän: kuuntele sydäntäsi, opi tulkitsemaan elämän tiellä olevia merkkejä ja – ennen kaikkea – kurkota kohti unelmiasi. Ei bisneskirja.

Saatavilla: Suomalainen kirjakauppaBookbeat (äänikirja)

Idiootit ympärilläni / Thomas Erikson

Thomas Erikson avaa konkreettisesti ja viihdyttävästi, millaisia erilaisia sosiaalisia tyyppejä on olemassa. Kirja myös opastaa, miten eri ihmistyyppien kanssa pääsee samalle aaltopituudelle. Kirja on saanut myös kovaa kritiikkiä yksinkertaistamisesta ja tieteellisestä pohjastaan. Viihdyttävää laiturilukemista, mutta älä vedä mutkia suoraksi ihmisten kanssa asioidessasi, kun kirja on luettu!

Saatavilla: Suomalainen kirjakauppaNextory (äänikirja)

Mannerheimintie 15
00260 Helsinki
Y-tunnus 2864997-9