PK-yrityksen kansainvälistyminen

Kansainvälistyminen on monen PK-yrityksen unelma sekä tulikoe. Me Aamu Partnersilla olemme kokeneita yhteistyökumppaneita kansainvälistyville firmoille. Meiltä saa kokonaisvaltaisen tuen kansainvälistymiseen, nidottuna yhtenäiseksi projektikokonaisuudeksi. Voit myös tilata meiltä juuri teidän tarpeisiinne yksittäisiä palveluita, kuten rahoitussuunnitelman tai markkina-analyysin.

 

” Saimme yhteistyön myötä erittäin hyvät valmiudet kansainväliseen kasvuun ja siihen liittyvän lisärahoituksen hankkimiseen.”
-Petteri Hirvonen, Klinik Healthcare Solutions


Aamu Partnersin kansainvälistymispalvelu

Olemme Aamu Partnersilla kehittäneet monipuolisen palvelukokonaisuuden, joka kattaa kansainvälistymisen tärkeimpien toimenpiteiden kartoituksen sekä suunnittelun, ja tarjoamme halutessanne myös konkreettisen tuen itse kansainvälistymiselle. Voit tilata meiltä koko palvelukokonaisuuden tai vain tarvitsemasi osa-alueet. Palvelukokonaisuus sisältää seuraavat osa-alueet:

  1. Omistajien tahtotilan kartoitus
  2. Yhtiön kansainvälistymiskyvyn kartoitus
  3. Kohdemarkkinoiden kartoitus
  4. Investointisuunnitelma
  5. Rahoitussuunnitelma
  6. Jatkuva kansainvälistymisen tuki
  7. Muut tarvittavat palvelut verkostoistamme

#1 Omistajien tahtotila
Kansainvälistymistä pohtiessa ensimmäinen kysymys on: mitä omistajat haluavat? Omistajien on hyvä ymmärtää, että kansainvälistyminen on kallista ja aikaavievää, sekä monella tapaa erilainen haaste kuin yrityksen perustaminen ja skaalaaminen kotimaassa. Kansainvälistymissuunnitelman aluksi kartoitamme, onko omistajilla aito tahtotila kansainvälistyä. Mikäli omistajastrategia kaipaa laajemminkin tarkennusta, tai sitä ei ylipäätään ole, niin Aamulla on tarjota erikseen oma palvelunsa omistajastrategian kehitystyötä varten.

#2 Yhtiön kansainvälistymiskyky
Ennen kuin päättää aloittaa kansainvälistymisen, on tärkeä tietää riittääkö yrityksen rahkeet tällaisen projektin läpiviemiseen onnistuneesti. Epäonnistunut kansainvälistymisprojekti voi pahimmillaan uhata koko yrityksen tulevaisuutta. Aamun tekemä kansainvälistymissuunnitelma kartoittaa yrityksen kyvykkyydet etukäteen, mikä minimoi omistajien riskit. Kyvykkyyksien kartoitus sisältää mm. yrityksen nykytilan arvioinnin ja liiketoimintamallin kassavirtaperusteisen mallintamisen. Voit tilata tämän palvelun myös ilman kansainvälistymisaspektia liiketoiminnan ajurikartoituksena.

#3 Kohdemarkkinat
Kun tiedetään, että yritys haluaa lähteä kansainvälistymään, ja siihen löytyy tarvittavat kyvykkyydet, seuraava askel on määrittää “mihin?”. Osana kansainvälistymispalvelua Aamu auttaa valitsemaan yritykselle sopivimmat kohdemarkkinat. Kohdemarkkinoiden kartoittamisen laajuus räätälöidään asiakkaan mukaan, mutta voi sisältää mm. seuraavat toimenpiteet: kohdeasiakkaan määrittelyn kansainvälisessä ympäristössä, markkina- ja kilpailija-analyysit.

#4 Investointisuunnitelma
Kansainvälistyminen, jos mikä, on suuri investointi. Osana kansainvälistymisprojektia teemme investointisuunnitelman: mitä projekti maksaa, ja mitä siitä on odotettavissa takaisin. Aamulta on myös mahdollista tilata investointisuunnitelmat ilman kansainvälistymisnäkökulmaa.

#5 Rahoitussuunnitelma
Kun investointisuunnitelman avulla tiedetään, kuinka paljon resursseja kansainvälistymiseen tarvitaan, niin kyseiset resurssit pitää myös saada yrityksen käyttöön. Meillä Aamulla on pitkä kokemus rahoitussuunnitelmien tekemisestä, niin kansainvälistymiskulmalla kuin ilmankin. Suunnitelmassa kartoitetaan rahoitustarpeesi (mukaan lukien optimaalisen pääomarakenteen määrittely), rahoitettavuutesi ja erilaiset soveltuvat rahoitusvaihtoehdot. Tarvittaessa voimme myös tukea rahoitusta hakiessa.

#6 Jatkuva kansainvälistymisen tai liiketoiminnan tuki
Aamu Partners kehittämä Clarity-menetelmä, ja menetelmään perustuva palvelukumppanuus ovat omiaan niin kotimaisen kuin kansainvälisenkin liiketoiminnan omistaja-arvon kasvattamiseen. Palvelukumppanuus varmistaa, että PK-yrityksellä on aina langat käsissään ja kontrolli toiminnasta, sekä selkeä suunta kohti haluttuja tavoitteita. Kumppanuuden avulla sinulla on aina kaikki numeerinen tieto liiketoimintapäätöksien tekemiseen, tarvittavat suunnitelmat ja ennusteet, sekä ulkopuolinen asiantuntijatiimi, joka on käynyt läpi lukuisia vastaavia liiketoimintatilanteita.

#7 Muut tarvittavat palvelut kansainvälistymiseen
Kansainvälistyminen tarvitsee paljon muitakin toimenpiteitä, kuin yllä luetellut. Aamu Partnersin verkostoista löytyvät myös muut tarvittavat palvelut juridiikasta markkinointiin ja tilitoimistoista rekrytointiin.

Mikäli aihepiiri kiinnostaa, niin jatketaan keskusteluita. Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella, se ei velvoita mihinkään!

Ota yhteyttä

Haluatko keskustella lisää palveluistamme?
Ota yhteyttä niin jutellaan lisää!

Mannerheimintie 15
00260 Helsinki
Y-tunnus 2864997-9