Blogi

Julkaistu

Toimitusjohtajalle: 5 kirjaa, jotka sinun kannattaa lukea viimeistään jouluna

Uuden lukulistan aika! Kesällä julkaisimme toimitusjohtajan lukulistan laiturinnokkaan ja purjeveneen kannelle.
Nyt onkin hyvä hetki valmistautua jouluun ja tilata kirjahyllyt ja appit täyteen lisää sisältöä!

Tässä Aamun tiimin 5 lukusuositusta seuraavaan löhöilyyn.

1. Zero to One: Notes on Startups, or How to Build the Future

Jokainen hetki bisneksessä tapahtuu vain kerran. Seuraava Mark Zuckerberg ei luo uutta sosiaalista mediaa eikä seuraava Bill Gates uutta käyttöjärjestelmää. Jos kopioit heitä, et ole oppinut heiltä mitään.

Peter Thielin kirjoittama Zero to One kertoo, kuinka rakennetaan yritys, joka luo jotain uutta. Kirjassa käsitellään kaikkea, minkä Peter Thiel on oppinut perustaessaan PayPalia ja Palantiria sekä sijoittaessaan satoihin startupeihin, mukaan luettuna Facebookiin ja SpaceX:iin. Kirja vie ajatukset uudelle tasolle ja antaa inspiraatiota yrittäjyydestä, investoinneista ja johtajuudesta. Suosittelemme tätä, jos kaipaat konkreettista ahaa-elämystä!

Kirja löytyy Amazonista ja Adlibriksesta.

2. The Innovator’s Dilemma: The Revolutionary Book That Will Change the Way You Do Business

Kirjaklassikko, joka muutti amerikkalaista yritysmaailmaa. Kirja inspiroi yrittäjiä ja auttaa suurjohtajia löytämään uudenlaisen nöyryyden. Innovaation asiantuntija Clayton Christensen antaa upean analyysin teknologian tuomista muutoksista ja niiden tärkeydestä yrityksen tulevaisuuden menestykseen. Christensen kertoo, kuinka yritys voi tehdä kaiken oikein ja silti menettää markkinajohtajuuden – tai vielä pahempaa, kadota täysin. Christensen antaa varoittavia esimerkkejä ja pyrkii opastamaan johtajia välttämään saman kohtalon. Erinomaisen mielenkiintoinen joululuettava!

Kirja löytyy Amazonista ja Adlibriksesta.

3. Scaling Up: How a Few Companies Make It…and Why the Rest Don’t

Kirja, jonka toivot lukeneesi jo aikaisemmin! Konkreettisia työkaluja ja tekniikoita menestyvän yrityksen rakentamiseen. Verrattuna muihin kirjoihin tällä listalla, Scaling Up tarjoaa välitöntä ja arvokasta apua kannesta kanteen. Kirja auttaa koko yritystä pääsemään samalle sivulle ja tekemään työtä yhteisen tavoitteen puolesta. Jos olet yrittäjä tai johtaja, tämä voi olla tärkein lukemasi kirja. 

Kirja löytyy Amazonista.

4. Eat that Frog!

Jouluna kuuluu löhöillä, mutta mitä sen jälkeen? Tuntuuko joskus vaikealta tarttua hommiin? Varsinkin niihin ikäviin puuhiin, jotka siirtyvät melkein automaattisesti to do -listan hännille?

Eat that Frog! auttaa luomaan tapoja, joilla saat hoidettua ne haastavimmat hommat heti kärkeen – oli kyse sitten töistä tai muista elämänalueista. Vahva suositus!

Kirja löytyy Amazonista.

5. Shoe Dog

Upea tarina, joka inspiroi ja motivoi! Shoe Dog on menestystarina yrittäjyydestä ja kuvaus siitä, kuinka haasteiden, ahdistuksen ja turhautuneisuuden kautta voi onnistua. Kirja alkaa siitä, kun kauppatieteen opiskelija tekee vuonna 1962 lopputyönsä siitä, kuinka urheilujalkineille voisi tehdä saman kuin kameroille: tuoda niitä Japanista. Pian hän matkaa Japaniin etsimään tossunvalmistajia. Vuosikymmeniä myöhemmin Phil Knightin hullu idea on kasvanut maailman suurimmaksi urheilubrändiksi, Nikeksi.

Kirja löytyy Adlibriksesta.

Mannerheimintie 15
00260 Helsinki
Y-tunnus 2864997-9