Liiketoiminnan ajureiden kartoitus

Kenelle liiketoiminnan ajureiden kartoitus on tarkoitettu?

Palvelu on tarkoitettu erityisesti PK-yrityksen toimitusjohtajalle tai johdolle, kun yrityksen kasvu on saavuttanut pisteen, jossa strategian johtamista ja mittarointia tulee kehittää, tai yrityksen kasvu ja kannattavauus ei kehity halutusti.

Myös silloin kun tarvitaan tukea talousjohtamiseen mutta toimintatapa on avoin, yrityksellä on menossa tai alkamassa strategiaprosessi, tai ulkoisessa toimintaympäristössä on paljon muutosta.

”Ajurikartoitus auttoi meitä näkemään kehityskohteet yrityksessämme. Saimme heiltä arvokkaita ja käytännönläheisiä ohjeita eri liiketoimintojemme mittaamiseen, analysointiin ja muutoksen jalkauttamiseen osaksi jokapäiväistä toimintaamme.”
– Joni Kukkonen, toimitusjohtaja, Inno Kukko Oy

Mitä sinä saat liiketoiminnan ajureiden kartoituksesta?

Projektin jälkeen saat liiketoimintasi logiikan mallinnettuna ja avattuna ajureiden näkökulmasta ja dokumentoidun liiketoimintalogiikkapuun, jota hyödyntää jatkossakin.

Yrityksesi liiketoimintalogiikkaan, tilanteesesi ja tavoitteisiisi sopivat metriikat, joilla saat vaikuttavuutta johtamiseesi.

Listauksen siitä, mitä yllä mainituista metriikoista sinun on mahdollista seurata nykyisiä järjestelmiäsi hyödyntäen sekä listauksen siitä, mitä metriikoita ei nykyisillä järjestelmilläsi pysty seuraamaan.

Ulkopuolisen asiantuntijan näkemyksen siitä, kuinka parhaalla mahdollisella tavalla johtaa ajureita ja juurisyitä lopputuloksien sijaan.

Rehelliset ja puolueettomat suositukset kehitystoimenpiteistä.

Mihin tilanteeseen kartoitus on tarkoitettu?

Asiakkaamme ovat käyttäneet kartoitusta esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

  • Johtoryhmässä tai hallituksessa on tapahtunut/tapahtumassa muutoksia
  • Yritysosto, fuusio tai näiden integraatio on käynnissä tai tulossa
  • Yritys on sisäisesti organisoitunut/organisoitumassa uudelleen
  • Yritys on kehittämässä raportointiaan ja aloittanut tai aloittamassa ERP- tai Business Intelligence -järjestelmähankkeen
  • Yrityksellä on menossa tai alkamassa strategiaprosessi
  • Ulkoisessa toimintaympäristössä on paljon muutosta

Kartoituksen arvo

Kartoituksen avulla saat varmuuden siitä, mitä sinun tulisi juuri tässä tilanteessa pyrkiä seuraamaan ja johtamaan huomioiden liiketoimintamallisi, tavoitteesi ja yrityksesi kehitysvaihe sekä hahmotat johtamisen kannalta tiedon oikean hierarkian: mikä on tärkeämpää kuin toinen, millä asioilla on suurin vipuvaikutus lopputulokseen.

Pääsette johtoryhmän ja hallituksen kanssa samalle kartalle prioriteeteista ja syy- seuraussuhteista, sekä erityisesti näiden perusteluista. Ymmärrätte sisäisen työn kustannuksen, joka tällä hetkellä menee tai menisi optimaaliseen raportointiin ja seurantaan.

Saat kokonaiskuvan ja näkemyksen siitä, mitä nykyisellä järjestelmilläsi ja henkilöresursseillasi pystyt seuraamaan, mitä sinulta vielä puuttuu liiketoiminnan logiikan mukaisen raportoinnin ja seurannan toteuttamisesta.

Kartoituksen jälkeen sinulla on myös vakuutuksenomaisen varmuus siitä, onko ERP- tai Business Intelligence – hankkeenne tuottamassa varmasti johtamista helpottavia lopputuloksia.

Mitä kartoituksen jälkeen?

Jos kaikki on kohdallaan, voit jatkaa toimintaasi kuten tähänkin asti ja hyödyntää kartoituksen lopputuloksia sisäisesti. Projekti mahdollistaa myös sisäisten toimintamallien ja -prosessien kehittämisen johtamiseen ja seurantaan.

Kehitä johtamista niin, että se pohjautuu oikeiden ajureiden johtamiseen ja luotettavaan, ajantasaiseen tilannekuvaan.

Näiden lisäksi voit harkita Aamu Partnersin Clarity-palvelukumppanuutta, sekä jatkuvasti parantaa strategian toimeenpanoa ja saavuttaa tavoitteesi. Huomioi kuitenkin, että kartoitus ei sido sinua mihinkään.

Tutustu myös muihin palveluihimme!

Ota yhteyttä

Haluatko keskustella lisää palveluistamme?
Ota yhteyttä niin jutellaan lisää!

Mannerheimintie 15
00260 Helsinki
Y-tunnus 2864997-9