Blogi

Julkaistu

Miksi minä olen täällä? -Asta Rantamaa

Toimin Aamulla liikkeenjohdon konsultin monipuolisissa tehtävissä asiakkaiden sekä myynnin prospektien parissa. Vastuulleni kuuluu myös Talent-kokonaisuuden tehtäviä rekrytoinneista henkilöstön kehittämiseen. Oma taustani painottuu vahvasti talouteen sekä yritysjohdon konsultointiin.

Päämäärätietoinen ja sinnikäs pienestä pitäen

Luonteelleni ominaisesti olin jo ajoissa analysoimassa korkeakoulutuksen opintolinjoja, ja jo kahdeksannella luokalla päätin hakeutua lukion jälkeen laaja-alaiselle tuotantotalouden linjalle. Valintani oli myös perheeni mielestä luonteva: valmistumiseni jälkeen jo 75% meistä olisi diplomi-insinöörejä. Lukioajan sinnikäs työskentely tuotti tulosta kun pääsin papereilla sisään ykkösvalintaani.

Työurani aloitin avustavissa toimistotöissä, sairaalahuoltajana sekä lahjakaupan ja supermarketin kassalla. Opiskellessani totesin, että laskentatoimen kurssien käyminen auttaisi saamaan nopeasti oman alan kesätyöpaikan, ja pääsinkin sitä kautta laskutuksen, myyntireskontran ja kirjanpidon hommiin. Opin ymmärtämään yrityksen liiketoiminnan ja talouden perusteita melkoisen kattavasti. Hieman valmistumisen jälkeen siirryin taloushallintoalan yritykseen kehitys- ja projektinhallintatehtäviin.

Lasten syntymä toi tuumaustauon urallani ja palatessani töihin siirryin trainee-ohjelman vetäjäksi vastaten rekrytoinneista, traineiden kouluttamisesta ja oppilaitosyhteistyöstä. Olin erittäin innoissani tästä roolista, jossa pääsin tukemaan opiskelijoita ja vastavalmistuneita alkuun urallaan. Sain mahdollisuuden lähteä BIG4-konsultointimaailmaan rakentamaan alusta alkaen CFO-bisnestä Hämeen alueelle. Tartuin tuntemattomaan, mikä osoittautui merkittäväksi kasvupoluksi urallani.

Olen oppinut valtavasti konsultoivasta asiakastyöstä, tiimin vetämisestä, projektien johtamisesta, myynnistä ja talousjohtamisesta sekä ennen kaikkea itsestäni. Nautin omistajayrittäjien kanssa työskentelystä ja tiimin kanssa tekemisestä suuresti.

Yrittäjähenkisyys ja aitous Aamun vahvuuksina

Yrityksiä konsultoidessani tunsin aina viihtyväni parhaiten dynaamisissa kasvuyrityksissä. PK-yrityksissä vaikutusmahdollisuudet, vaihtelevuus ja syy-seuraussuhteiden konkreettisuus puhuttelevat. Urani seuraavia askelia pohtiessani tein paljon pohdintaa työnantajan arjen sekä oman elämäntilanteeni ja arvomaailman yhteensopivuudesta.

Aamun kanssa arvot ja kulttuuri osuivat luontevasti yksiin heti ensimmäisistä keskusteluista alkaen. Kaikki ihmiset hallitusta myöten ovat olleet helposti lähestyttäviä ja perehdytyksestä alkaen toiminta harkittua ja laadukasta.

Aamulla panostetaan kehittymiseen, ei pönötetä turhia, ja arvot näkyvät aidosti arjen valintoina esimerkiksi ajankäytössä urheiluun kesken työpäivän tai valintana blokata iltapäivät lasten kanssa oloa varten. Työt Tampereeltakin käsin ovat onnistuneet joustavasti ja mutkattomasti, millä on valtava merkitys työn ja perhe-elämän yhdistämisessä.

Läpinäkyvyys, avoimuus, joustavuus, yhteisöllisyys, asiantuntevuus, oma strategian toimeenpanoa tukeva Clarity-ohjelmisto ja ketteryys ovat Aamun vahvuuksia. Teemme töitä yrittäjähenkisesti ja haastamme rohkeasti. Tärkeimpänä kohtaamme toisemme ja asiakkaat omina itsenämme ja haluamme aidosti päästä eteenpäin ja luoda menestystä yrittäjälle.

Mannerheimintie 15
00260 Helsinki
Y-tunnus 2864997-9