Blogi

Julkaistu

Miksi minä olen täällä – Bruno Karli

Tarinani ei ole kuljettanut minua suoraan lapsuuden unelma-ammattiini Batmaniksi.

Olen aina ollut yrittäjähenkinen ja kiinnostunut liiketoiminnasta. Se alkoi jo varhain eli kuuden vuoden kypsässä iässä, kun myin serkkuni kanssa ”maalia”, joka oli tehty kurasta, vedestä ja kaikesta muusta, mitä vain lähimaastosta löysimme.

Lukiossa maalit eivät myyneet enää kovin hyvin (tuntemattomasta syystä), joten aloin myydä papuja kesällä Helsingin Kauppatorilla veljeni kanssa. Talvellakin halusin tehdä jotain, joten keräsin yhteen joitakin ystäviä, ja keräsimme sukulaisiltamme rahoitusta, jotta pystyimme myymään joulukuusia. Tämä tapahtui paljon ennen sitä, kun suuret tavaratalot alkoivat myös myydä niitä, joten voittomarginaalit olivat valtavat.

Tämä oli niin menestyksekästä muutamalle nuorelle pojalle, että toistimme sen seuraavana talvena. Hauska tieto: säilytimme koko satojen joulukuusien varastoamme vartioimattomana myyntipaikassa. Ainuttakaan ei koskaan varastettu, mikä teki varsin selväksi sen, ettei mikään massiivinen rikosaalto iskisi Helsinkiin lähiaikoina.

Lukion lopulla minulla oli paineita jatkaa suoraan yliopistoon. Ylioppilaskirjoituksiin lukemisen sijaan keskityin Helsingin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan pääsykokeisiin. Se ei ollut fiksu valinta nuorelle miehelle: en pärjännyt kovinkaan hyvin kummassakaan kokeessa. Jälkeenpäin ajateltuna tämä oli ensimmäinen hetki elämässäni, joka todella kuljetti minua kohti minulle oikeaa urapolkua.

Lukion jälkeen menin suoraan armeijaan ja palvelin koko vuoden tiedustelualikersanttina. Tämän vuoksi missasin pääsykokeet, joten kulutin seuraavan vuoden pesten mattoja paikallisessa pesulassa. Tämä antoi minulle runsaasti aikaa miettiä, mitä elämälläni haluaisin tehdä.

Koska olen aina ollut kiinnostunut liiketoiminnasta ja tapaan olla melko analyyttinen, hain opiskelemaan tuotantotaloutta Vaasaan ja sain opiskelupaikan. Opiskeluni aikana toimin harjoittelijana kansainvälisessä liikkeenjohdon konsultointiyrityksessä ja palasin työskentelemään sinne seuraavana kesänä.

Sieltä aloitin polkuni kohti PowerPoint-diojen käpistelyä loppuelämäni ajan – eli siis aina vuoteen 2016, jolloin sain tilaisuuden liittyä veljeni ja ystävän seuraan perustamaan smoothieita myyvän yrityksen.

Smoothie-yrityksemme kautta tapasin Andersin ja Tuomaksen ja näin, mitä Aamu Partners teki tuolloin. Tiimin ja yrityksen taustat sekä heidän aito halunsa auttaa pk-yrityksiä inspiroi minua heti. Muutaman kuukauden ja parin lomamatkan, joista toinen suuntautui Lofooteille ja toinen Dubrovnikiin, jälkeen sain tilaisuuden liittyä Aamun tiimiin.

On ollut hyvin palkitsevaa nähdä omakohtaisesti erilaisia yrityksiä ja malleja, joiden kanssa Aamu toimii. Tarjoamme pk-yrityksille arvoa laajan asiantuntemuksemme ja kokemuksemme kautta sekä tuomalla heidän liiketoimintaansa ulkopuolista näkökulmaa.

En ole vielä täysin hylännyt ajatusta tulla Batmaniksi, mutta nyt olen hyvin tyytyväinen päästessäni toimimaan Alfredina asiakkaillemme yhdessä koko muun Aamu Partnersin kanssa.

Mitä työtoverit sanovat Brunosta:

  • ”Ei ole tiedossa, onko Batmanin Alfredilla oma ”Alfredinsa”, mutta joka tapauksessa Bruno on meidän.”
  • ”Jokapäiväisen analyyttisen alkemian lisäksi hän tietää todella paljon terveydestä ja ravitsemuksesta ja on inspiroinut meitä kaikkia ajattelemaan hyvinvointiamme.”
  • ”Hän on sekä talousmallinnuksen taikuri että nokkelien vitsien velho ja tekee taidoillaan vaikutuksen tiimiimme joka päivä.”

Mannerheimintie 15
00260 Helsinki
Y-tunnus 2864997-9