Blogi

Julkaistu

Aamun joululahjat vietiin Ugandaan ja nuorille yrittäjille

Huh, mikä vuosi! Kiitos teistä jokaiselle takana olevista ponnistuksista, ahaa-hetkistä ja vertaistuesta!

Tänä(kin) jouluna päätimme tehdä joululahjarahoillamme ja ajallamme hyvää. Niinpä lahjoitimme ne meille merkityksellisiin kohteisiin: ugandalaisen NGO:n Sustain Micro Enterprises ja Nuori Yrittäjyys -ohjelmien tukemiseen.

Toinen vuosi Ugandassa

Kerroimme jo jouluna 2019 ugandalaisesta NGO:sta Sustain Micro Enterprises, jota autamme nyt toista vuotta. Tutustuimme järjestöön yhden perustajistamme, Sannan, kautta: Sanna toimi sen riveissä vapaaehtoisena mentorina naisyrittäjille. Järjestö onkin kuin eräänlainen ugandalainen Aamu Partners – ratkaisevana erona kuitenkin se, että sen luotsaamat yritykset operoivat vain noin 13-30€ lainoilla.

Korona iski kovaa SME:n toimintaan. Vapaaehtoisia ei päässyt avuksi, yhteiskunta suljettiin ja käynnit kylissä naisten luona kiellettiin. Koulut suljettiin ja liikenteessä vahdittiin kaikkea ylimääräistä liikkumista kovillakin otteilla. Naisten ryhmät eivät voineet kokoontua, eivätkä heidän bisneksensä suurelta osin toimineet – vain ruokakaupat ja sairaalat saivat pitää ovensa auki.

Apu tulee siis varmasti tarpeeseen hankalan vuoden loppumetreillä! Meistä on mahtavaa, että pääsimme antamaan oman tukemme naisyrittäjien myllerryksessä olevaan arkeen.

Jos haluat lukea lisää SME:n toiminnasta, suosittelemme tutustumaan heidän aktiiviseen Facebook-sivuunsa.

Tukea nuorille yrittäjille

Haluamme tukea sekä yrittäjyyttä että opiskelijoita, ja sen takia päätimme ilmoittautua käytettävissä olevaksi neuvonantajaksi Nuori Yrittäjyys ry:n organisoimaan Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan.

Nuori Yrittäjyys ry tarjoaa opetussuunnitelmien tavoitteita tukevia ohjelmia lasten ja nuorten yrittäjyysasenteen, työelämävalmiuksien ja oman talouden hallinnan vahvistamiseen, aina esiopetuksesta korkea-asteelle.

NY-toiminnassa mahtavaa on konkreettinen tekemisen meininki: NY-yritys toimii oikealla rahalla ja myy tuotteitaan tai palveluitaan asiakkaille. Tämä lisää ohjelman vaikuttavuutta, opiskelijan motivaatiota ja tuo mukaan liike-elämän elementtejä. Samalla opiskelijoita kannustetaan aktiivisiksi ja oma-aloitteisiksi.

Neuvonantajana pääsemme pureutumaan nuorten yrittäjien kanssa seuraaviin teemoihin: Johdatus yrittäjyyteen, osaamiseen ja liikeideaan, yritystoiminnan käynnistäminen ja liikeidean kirkastaminen, yritystoiminnan seuranta, kehittäminen ja raportointi sekä lopuksi yritystoiminnan lopettaminen, arviointi ja tulevaisuus. Emme malta odottaa!

Näihin tunnelmiin päätämme tapahtumarikkaan vuoden 2020. Kiitos kaikille kuluneesta vuodesta, ja loistavaa uutta vuotta!

Mannerheimintie 15
00260 Helsinki
Y-tunnus 2864997-9