Blogi

Julkaistu

Vuoden 2022 tilinpäätös: Aikarajat pähkinänkuoressa

Hei, toimitusjohtaja, yrittäjä tai omistaja! Mietityttääkö, miten etenet vuoden 2022 tilinpäätöksen kanssa? Tässä nopea kertaus tilinpäätöksen laatimisen aikataulusta.

Vuosi 2022 tuli ja meni, ja nyt on jälleen aika laatia tilinpäätös menneelle tilikaudelle. Me Aamu Partnersilla tiedämme, että tilinpäätös on monelle kivi kengässä. Autamme pieniä ja keskisuuria yrityksiä kasvamaan fiksusti, ja työssämme olemme törmänneet moniin kirjanpidollisiin haasteisiin.

Jos kaipaat muistinvirkistystä tilinpäätöksen stepeistä ja aikarajoista, olet oikeassa paikassa!

Muista vuoden 2022 tärkeät etapit

Vuodenvaihteeseen mennessä oletkin jo (toivottavasti) toimittanut kaikki kuitit ja tositteet kirjanpitäjälle. Olet myös kommunikoinut hänelle oikeista kirjaustavoista ja tositteiden merkityksestä. Mitä tapahtuu seuraavaksi?

1.1.2022 – 30.4.2023

Kirjanpitäjä laatii tilinpäätöksen, viimeistään 4 kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä.

2.1.2022 – 30.4.2023

Kun kirjanpitäjä on laatinut tilinpäätöksen, hallitus allekirjoittaa tilinpäätöksen ja päättää yhtiökokouksen järjestämisestä.

3.1.2022 – 30.4.2023

Osakeyhtiön tulee jättää veroilmoitus 4 kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä ja tilinpäätösilmoitus 2 kuukauden sisään tilinpäätöksen vahvistamisesta (yhtiökokouspäivästä laskettuna).

4.1.2022 – 30.6.2023

Jos osakeyhtiö on tilintarkastusvelvollinen, yhtiön tulee hankkia tilintarkastaja ja toimittaa hänelle tilinpäätös ja toimintakertomus (mikäli yrityksen kokorajat edellyttävät toimintakertomuksen laatimista).

Tilintarkastuskertomus tulee luovuttaa hallitukselle 2 viikkoa ennen varsinaista yhtiökokousta, jossa se hyväksytään. Yhtiökokous tulee järjestää viimeistään 6 kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä.

Haluatko vinkkejä kokeneelta kirjanpitäjältä? Lataa Aamun pikaopas

Jos tarvitset kertausta tilinpäätöksen hallinnollisesta käsittelyjärjestyksestä, tai haluat hioa yrityksesi prosessia eteenpäin, lukaise laatimamme tilinpäätöksen pikaopas!

Pikaoppaasta varmistat sen, että tilinpäätös ja sen käsittely tehdään oikein ja ajallaan. Saat myös vinkkejä kokeneelta kirjanpitäjältä ja tilintarkastajalta sekä tärkeitä huomioita mm. dokumentaatioon liittyen. Lataa opas sivuiltamme.

Mannerheimintie 15
00260 Helsinki
Y-tunnus 2864997-9