Blogi

Julkaistu

Miksi minä olen täällä? Wilhelm Rosenlew

Aamu Partnersissa olemme kaikki erilaisia ja täydennämme toisiamme. Minulla on yli 25 vuoden kokemus ammattineuvonantajana yritysjärjestelyissä ja juridisissa palveluissa. Hallituksen jäsenenä olen osa Aamun taustatiimiä ja tuen operatiivista puolta asiantuntijaosaamisellani ja laajalla kontaktiverkostollani. Koko Aamun liiketoiminta lähtee siitä, että haluamme auttaa asiakkaita onnistumaan. On hauskaa ja palkitsevaa olla tällä mandaatilla liikenteessä!

Asianajaja, pankkiiri, luomuruoan puolestapuhuja

Olen valmistunut oikeustieteiden maisteriksi Helsingin oikeustieteellisestä ja minulla on lisäksi MBA-tutkinto Helsingin kauppakorkeakoulusta. Keskityin urani alkuvaiheessa asianajotehtäviin, ja luulin yhdessä vaiheessa, että minusta tulisi asianajaja. Sain varatuomarin tittelinkin! Lähdin kuitenkin uteliaana tutkimaan muita uravaihtoehtoja. Hoidin yritysjuristin tehtäviä Pöyryllä. Olin pankkiirina SEB Enskildalla ja sittemmin samoissa tehtävissä Access Partnersilla. Perustin viitisen vuotta sitten ystäväni kanssa yritysjärjestelyihin ja yritysrahoitukseen keskittyvän konsulttiyhtiö Cronstedt & Rosenlewin.

Niin sanotun päivätyön ohella olen pitkään toiminut elintarvikealalla. Olen Lagerblad Foods -nimisen ruokatehtaan puheenjohtaja ja pääomistaja. Tämän lisäksi toimin perheeni sukutilan “edustajana” ja puhtaiden luomuraaka-aineiden toimittajana.

Yritysjärjestelyt ovat kuitenkin fokukseni. Myyn ja ostan yhtiöitä päätyökseni. Yritysjärjestely on kiinnostava ja vaativa laji sekä teknisesti että strategisesti; yritysjärjestelyn tavoitteena on miltei aina arvonluonti. Arvonluonnin tarpeesta syntyi myös Aamu Partnersin Clarity-palvelu, jonka kantava ajatus on identifioida, mitata, seurata ja tulkita liiketoiminnan arvonluonnin kannalta keskeisiä avainlukuja ja draivereita.

Jokaisen diilin avain on luottamus

Yritysjärjestelyissä toimin eräänlaisena katalysaattorina. Mikään ei ole parempaa kuin asioiden yhteennivominen, ja uuden rakentaminen todella vaatii taitoa ja joskus onneakin. Jokaisen diilin ytimessä on myyjän ja ostajan välinen luottamus. Muuten sopimusta ei synny.

Neuvonantajan tehtävä on luoda luottamusta ruokkiva ympäristö, jotta saadaan mahdollisimman hyvä diili. Joskus sen saavuttaminen vaatii satoja sivuja juridiikkaa, joskus siihen riittää kättely hyvässä hengessä. Silti, luottamus ei synny pelkillä kovilla numeroilla, vaan työssä tarvitaan tunneälyä ja pehmeitä taitoja.

Pellolta pöytään – arvoketjujen ymmärtäminen

Kiinnostukseni elintarvikealaa kohtaan on lähtenyt hyvästä ruoasta. Ihminen on utelias olento ja luotu syömään kaikkea sopivissa määrin. Olen itse samanlainen ja syön mitä eteen tulee. Englanniksi sanottuna olen kunnon omnivore!

Vietin lapsuuteni perheeni maatilalla Sauvossa, jossa kasvatimme kaikenlaista viljasta ja vihanneksista karjaan. Pääsin seuraamaan läheltä, miten ruoka saapuu pellolta pöytään. Koen, että taustani on antanut minulle ainutlaatuisen ymmärryksen arvoketjujen lainalaisuuksista. Kun näkee arvoketjun alusta loppuun, ymmärtää sen eri toimijoita sekä niiden liiketoimintalogiikkaa ja ansaintamahdollisuuksia. 

Kun ryhtyy jonkun yrityksen neuvonantajaksi, pitää olla ymmärrys firman maailmasta ja siitä, miten yritys muodostaa lisäarvoa. Kokonaiskuvan käsittäminen on Aamu Partnersin tarjoamien palveluiden ytimessä.

Vilpitön halu kehittää liiketoimintaa

Olemme Andersin kanssa vanhoja tuttuja jo opiskeluajoilta. Salmarikossun tekijänä Anders luonnollisesti järjesti KY:n parhaat juhlat. Pääsin hänen kanssaan aina hyville jatkoille!

Noin viisi vuotta sitten totesimme, että pohdimme yrittäjinä ja erinäisten hallitusten jäseninä samoja asioita. Olimme huomanneet, että yrityksillä on tarvetta palvelulle, jossa heitä autetaan taloudellisten ja toiminnallisten mittareiden luomisessa ja seuraamisessa. Näin he voivat johtaa toimintaansa paremmin tiedolla.

Anders kokosi kaikki Aamun perustajat yhteen. Huomasimme, että meillä on samoja tavoitteita ja hauskaa yhdessä, joten lähdin ilomielin mukaan perustamaan ja kehittämään Aamu Partnersia. Aamu kasvaa nyt kovaa vauhtia ja on aivan eri firma kuin vielä puoli vuotta sitten. On hienoa huomata, miten koko tiimiä yhdistää vilpitön halu auttaa asiakasta kehittämään sen liiketoimintaa. Siitä syntyy hyvän kierre, joka koskettaa kaikkia.

Mannerheimintie 15
00260 Helsinki
Y-tunnus 2864997-9