Blogi

Julkaistu

Miksi minä olen täällä – Oskari Lauri

Nautin pulmien ratkaisemisesta. En harrasta vapaa-ajalla sudokua, vaan pääsen toteuttamaan tätä puolta itsestäni analyytikon tehtävissä. Aloitin Aamulla noin puoli vuotta sitten, ja pääsin heti lennosta mukaan asiakastyöhön näyttämään, mistä mies on tehty. Konsultoinnissa minua houkutti mahdollisuus tutustua usean firman toimintaan ja saada kosketuspintaa eri toimialoihin.

Kirjanpitäjästä pulmien ratkaisijaksi

Ennen Aamua olin kirjanpitoalalla ja työskentelin Stadin Panimolla assistant controllerina. Totesin kuitenkin melko pian, ettei kirjanpito vaan ollut minun juttuni. Hain erillishaun kautta opiskelemaan strategista rahoitusta ja analytiikkaa Lappeenrannan teknilliseen yliopistoon, ja aloitan pian gradun työstämisen. Opinnoissani sain työkalupakkiin menetelmiä, joita halusin jo malttamattomana päästä soveltamaan käytännössä. Niin päädyin Aamulle!

Työssäni pääsen tonkimaan ja yhdistelemään tietoa, ja toimin konsulttien tukena asiakastyössä. On siistiä nähdä, miten tuottamani tieto johtaa konkreettisiin tekoihin. Lukujen kautta konsultit pystyvät esittämään asiakkaillemme uusia näkökulmia ja korjausliikkeitä. Clarity-softalla pystymme auttamaan asiakkaita menestymään ja mittaamaan, miten he edistyvät asettamissa tavoitteissaan.

Käännän laskelmia nörtistä suomeksi

Parasta analyytikon työssä on se, kun saa oikein hyvän pähkinän purtavaksi ja pääsen yrityksen haasteiden ytimeen tiedon kautta. Välillä asiakkaan tiedot ovat 95-vuoden softassa ja työni todella vaatii luovaa ajattelua. 

Pari kuukautta sitten asiakas antoi haastavan tehtävänannon: tapahtumajärjestäjänä he halusivat yksityiskohtaista tietoa tapahtuman kävijöistä. Heidän datansa oli kuitenkin hajanaista ja vähäistä. Tehtäväni oli saada hyödynnettävää tietoa ostokäyttäytymisestä. Jopa asiakas empi, olisiko tämä edes mahdollista. Vaativuudesta huolimatta onnistuin, ja asiakas oli erittäin tyytyväinen. Tällaisena ensikertalaisanalyytikkona onnistumisen fiilis oli huima.

Autan mielelläni asiakkaita laskelmien ymmärtämisessä ja yritän parhaani mukaan kääntää sitä nörtistä suomenkieleksi.

Aamussa ei ole hierarkioita

Parasta Aamussa on meidän rento yhteishenki. Koska tahansa voi nykäistä ketä vaan hihasta ja pyytää apua. Meillä ei ole täällä hierarkioita tai arvottavia titteleitä. Konsultti Ville puki tämän kerran todella osuvasti sanoiksi: jos parinkin vuoden päästä ollaan vältytty lisäämästä junior/senior -etuliitettä nimikkeisiin, olemme onnistuneet.

Mannerheimintie 15
00260 Helsinki
Y-tunnus 2864997-9