Blogi

Julkaistu

Miksi minä olen täällä – Helena Pokki-Riikonen

Olen analyytikkona Aamu Partnersilla ja teen Aamulle myös gradua konsulttityömme vaikutuksesta asiakkaiden taloudelliseen menestymiseen. Etsin siis tapaa mitata Aamun arvoa asiakasyritysten taloudellisten lukujen valossa. Opiskelupaikkani on LUT eli Lappeenrannan-Lahden Teknillinen korkeakoulu, ja siellä pääaineeni on strateginen rahoitus ja analytiikka.

Pystyn hyödyntämään monipuolista taustaani analyytikon työhöni

Toinen Aamulla työskentelevä analyytikko Oskari vinkkasi, että täällä on mielenkiintoista tekemistä ja hyvä porukka, joten päätin hakea mukaan. Hieman vajaan vuoden kokemuksella voin sanoa, että markkinointi piti paikkansa, ja tehtävät ovat olleet monipuolisia sekä sopivasti haastavia ja luovuutta vaativia. Erityisesti liiketoiminnan visualisointi ja havainnollistaminen innostavat minua. Myös työkavereiden kesken vallitsee hyvä tiimihenki etätyöajasta huolimatta.

Olen aiemmalta koulutukseltani liiketalouden tradenomi, pääaineenani laskentatoimi. Tein opiskellessani samalla töitä pienen yrityksen talousvastaavana pari vuotta ja perustin oman yrityksen, joka liittyi yksityishenkilöiden taloudenhallinnan valmennuksiin. Oma firmani päätyi lopulta enemmän sivutoimiseksi harrastukseksi, mutta sain siitä hyvää oppia muunmuassa liiketoiminnan suunnitteluun. Yrittäjänä minulle karttui ymmärrystä siitä, mitä kaikkea yritystä aloitettaessa on tehtävä; logosta ja nimen päättämisestä nettisivuihin ja hinnoitteluun, markkinatutkimuksesta myyntiin ja markkinointiin.

Valmistumiseni jälkeen olin vajaat kolme vuotta kiinteistönvälittäjänä Kiinteistömaailmassa ennen kuin lähdin maisteriopintoihin Lappeenrantaan syksyllä 2019. Lisätutkintoina on tullut suoritettua sijoituspalveluneuvojan, kiinteistönvälittäjän (LKV) ja laillistetun vuokrahuoneiston välittäjän (LVV) tutkinnot. Myös kiinteistöpuolen kokemuksesta on ollut hyötyä Aamulla työskentelyyn. Olen saanut muun muassa oppia asiakkaan tilanteen kartoittamiseen, ratkaisujen etsimiseen ja niiden esittämiseen sekä olen kehittänyt neuvottelutaitojani.

On hieno tunne, kun saan asiakkaan löytämään aivan uusia näkökulmia liiketoimintaansa

Parhaita hetkiä työelämässä on ollut, kun olen saanut asiat loksahtamaan paikoilleen – Olivatpa ne sitten Aamulla asiakkaan datasta löytyvät uudet näkökulmat, jotka saavat asiakkaamme ajattelemaan liiketoimintansa haasteita uudesta näkökulmasta ja löytämään kanssamme uusia tapoja johtaa yritystään, tai aiemmassa työssäni, kun löysin jollekin ostajalle juuri sen oikean kodin.

Ratkaisujen ideoiminen on hauskaa ja erityisen palkitsevaa silloin, kun asiakkaan silmissä välähtää ymmärrys ja hänen oma ajatuksensa lähtee jatkamaan ideasta eteenpäin kaikella sillä tiedolla, mikä vain asiakkaalla itsellään voi olla heidän omasta tilanteestaan. Tuntuu upealta olla mukana käynnistämässä tällaisia prosesseja, joiden myötä asiakas oppii itse kehittämään liiketoimintaansa.

Aamun jengistä olen löytänyt sopivan dynaamisen porukan. Työnteon joustavuus, aito tekemisen meininki, matalan hierarkian työkulttuuri, ja se, että pääsen itse vaikuttamaan paitsi omaan työhöni, myös koko yrityksen tulevien vuosien suuntaan on tuntunut motivoivalta.

Tulevaisuudessa haluan keskittyä erityisesti viemään sekä omaa työpaikkaani Aamua että meidän asiakkaitamme kohti kannattavaa kasvua. Toivon, että Aamu säilyy matalahierarkisena ja helposti lähestyttävänä kuitenkin laajentuen vahvasti ja kyeten auttamaan yhä useampia asiakkaita.

Mannerheimintie 15
00260 Helsinki
Y-tunnus 2864997-9