Blogi

Julkaistu

Miksi minä olen täällä – Anders von Bonsdorff

Unelmoin aina siitä, että olisin yrittäjä. Ennen Aamulle tulemista pyöritin omia yrityksiäni 30 vuoden ajan. Aloitin konkreettisia asioita tekevänä yrittäjänä, minkä jälkeen minusta tuli johtokunnan jäsen ja lopulta sijoittaja. Matkallani mieltäni alkoi vaivata kysymys: miten tieto voi auttaa toimitusjohtajia johtamaan yrityksiään paremmin?

Kauppa-apulaisesta toimitusjohtajaksi

Minä olin aina se yrittäjä akateemikkojen perheessä. Halusin oman kauppani jo seitsenvuotiaana. Halusin kovasti toteuttaa sen tavoitteen, joten päädyin työskentelemään jokaisena viikonloppuna ja kaikkien lomieni aikana. Urani alkoi sekatavarakaupassa Suomen saaristossa, kun olin 13-vuotias.

Perustin ensimmäiset yritykseni oltuani kaksi vuotta kauppakorkeakoulussa. Kyllä, niitä oli useampi kuin yksi. Liiketoimintaidea, joka muutti elämäni, oli salmiakkikossu. Emme olleet ensimmäiset, jotka yhdistivät salmiakin ja alkoholin, mutta olimme ensimmäiset, jotka tekivät niin kaupallisesti. Siinä oli kaikki, mitä tarvittiin. Yhtäkkiä olin 24-vuotias, jolla oli kaikki toimitusjohtajan vastuut! Se oli kuitenkin vasta alkua, sillä tulossa oli vielä monta yritystä.

Tarve ratkaista universaali ongelma

Kun urani oli edennyt pidemmälle, aloin sijoittaa yrityksiin. Ymmärsin nopeasti, että tieto, jota yritykset käyttävät päätöstentekoonsa, oli anteeksiantamattoman heikkoa. On yllättävän monta toimitusjohtajaa, jotka antavat johtoryhmilleen lukuja, joita he eivät oikein itsekään ymmärrä.

Kun keskustelin muiden samassa asemassa olevien kanssa, ymmärsin, että tämä ongelma on universaali ja piinaa kaikkia – ei ainoastaan minua. Istahdimme keskustelemaan Sannan, Wilhelmin, Alberton ja Tuomaksen kanssa ja päätimme, että meidän oli löydettävä ratkaisu. Kun kokouksemme päättyi, aurinko oli jo nousemassa Töölönlahden ylle. Aamu Partners oli syntynyt.

Yritysten johtaminen tiedolla

Aamu Partners luotiin antamaan yrityksille selkeyttä kaaoksen keskellä. Siitä tulee tuotteemme nimi: Clarity. Nykyään suurin tietoon liittyvä haaste on, että tietoa on yksinkertaisesti liikaa: satoja arvoja ja seurattavia asioita. Voi olla helppo kuvitella, että määrä korvaa laadun, mutta niin ei ole.

Sanoisin, että Aamu on jatkoa unelmalleni. Se on ensimmäinen kerta, kun olen päässyt kanavoimaan kiinnostukseni ja tieteellisen uteliaisuuteni työkaluksi. Ratkaisumme on osaksi teknologiaa, osaksi konsultointia: annamme sinulle olennaisimmat luvut ja autamme sinua ymmärtämään, mitä ne tarkoittavat. Juuri sitä olisin tarvinnut, kun olin 24-vuotias toimitusjohtaja ja kohtasin tuon toimenkuvan mukana tulleet haasteet.

Aamussa on palkitsevaa myös se, että pääsemme auttamaan innovatiivisia yrityksiä menestymään. Olen oppinut nauttimaan siitä vuosien varrella. Voin olla iloinen muiden puolesta, koska minusta ei tunnu, että heidän onnistumisensa olisi minulta pois. Se on mukava tunne.

Jokainen päivä tuo uusia opetuksia

Mitä seuraavaksi? Sanomme aina, että asiakkaamme saavat hyviä asioita aikaan, mutta niin saa Aamukin. Meillä on tässä jotakin ainutlaatuista: on upeaa kuulla, että Clarity on tehnyt vaikutuksen jopa sijoittajiin Kaliforniassa! Keskityn nyt sen varmistamiseen, että kasvamme älykkäästi. Sen sijaan, että jahtaisimme tilaisuuksia joka puolelta, meidän on pysyttävä keskittyneenä siihen, mikä on tärkeää.

Itse herään joka aamu ajatellen, että tänään aion oppia jotakin uutta. Siitä lähtien, kun olin seitsenvuotias, joka unelmoi yrittäjäksi tulemisesta, elämäni on ollut täynnä liiketoimintaideoita. Jos olen jotain oppinut, niin sen, että aina löytyy jotakin uutta. Sinä päivänä, kun uskon nähneeni kaiken, voin vaikka jäädä eläkkeelle.

Mannerheimintie 15
00260 Helsinki
Y-tunnus 2864997-9