Blogi

Julkaistu

Kannattavuuden avaimet: Kasvun tavoittelu

Kannattavuus ei ole pelkästään toiminnan tulos; se on strategisten päätösten ja valintojen tuotos. Ilman tarkoituksellista panostusta kasvutoimiin kannattavuus pysyy saavuttamattomana. Kasvu antaa meille mahdollisuuden valita, mistä ja keneltä saamme tuottoa. Periaatteessa kannattavuus on kasvun sivutuote.

Voidakseni havainnollistaa tätä, anna minun jakaa henkilökohtainen anekdootti. Kun opettelin soittamaan kitaraa, opettajani painotti nuottien oppimisen tärkeyttä lihasmuistin sijaan. Lihasmuisti, hän selitti, voi olla epäluotettava. Jos se pettää live-esityksessä, meillä ei ole mahdollisuutta korjata tilannetta. Sen sijaan nuottien opiskelu tarjoaa vankan perustan, joka pienentää lihasmuistin epäonnistumisen riskiä.

Liiketoiminnassa kasvutoimet toimivat meidän musiikillisina nuotteinamme menestyksen sinfoniassa. Aivan kuten muusikko luottaa nuottien hallintaan kauniiden sävelmien luomisessa, yrittäjien ja kasvujohtajien on luotettava kasvutoimiin ohjatakseen tiensä vaurauteen.

Ajattele kasvutoimintoja liiketoiminnan taitojen välttämättöminä rakennuspalikoina. Ne kattavat laajan valikoiman strategisia aloitteita, kuten markkinatutkimusta, tuotekehitystä, markkinointikampanjoita, myyntiponnisteluja, asiakashankintaa ja lahjakkuuksien hankintaa. Jokainen kasvutoiminto edistää taitojemme hiontaa, tietomme laajentumista ja kykyjemme parantamista, aivan kuten harjoitusten ja sointujen harjoitteleminen parantaa muusikon tekniikkaa.

Aivan kuten muusikko, jolla ei ole vankkaa otetta musiikillisista nuoteista vaarantaa epäonnistumisen esityksessä, liiketoiminta, joka laiminlyö kasvutoimet vaarantaa kykynsä menestyä kilpaillulla markkina-alueella. Ilman sijoittamista kasvuun altistamme itsemme arvaamattomien markkinavoimien mielivaltaan, jättäen kohtalomme sattuman varaan.

Nykyisessä nopeasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä – jossa kuluttajien mieltymykset muuttuvat, teknologia kehittyy ja kilpailijat ilmestyvät – pelkästään menneisiin menestyksiin tai pysähtyneisiin strategioihin nojautuminen on kuin soittaisi vanhentunutta sävelmää dynaamisessa konserttisalissa. Kasvutoimet antavat meille joustavuuden ja sopeutumiskyvyn navigoida näitä muutoksia tehokkaasti. Ne antavat meille mahdollisuuden ennustaa kysynnän muutoksia, hyödyntää nousevia mahdollisuuksia ja pysyä muutoksen edellä.

Lisäksi kasvutoimiin sijoittaminen kasvattaa joustavuutta vastata vastoinkäymisiin. Aivan kuten taitava muusikko voi improvisoida ja säätää esitystään odottamattomiin haasteisiin vastaamiseksi, yritys, jolla on monipuolinen kasvustrategioiden repertuaari, voi kääntyä, innovoida ja voittaa esteet itsevarmuudella.

Joonas Ferm työskentelee konsulttina Aamu Partnersilla ja erikoistuu kasvuyritysten ja pk-yritysten neuvontaan. Työskennellessään lukuisien asiakkaiden parissa Joonas on havainnut muutoksen markkinoiden painopisteissä, missä voiton kasvavan painoarvon sijaan korostetaan yhä enemmän kannattavuutta. Vastaamaan tähän trendiin Joonas jakaa omia oivalluksiaan yhdessä Aamu Partnersin löydösten ja parhaiden käytäntöjen kanssa tässä blogissa auttaakseen yrityksiä saavuttamaan kannattavuuden.

 

Kiinnostuitko Aamu Partnersista? Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella!

Mannerheimintie 15
00260 Helsinki
Y-tunnus 2864997-9