Blogi

Julkaistu

Miksi minä olen täällä – Walter Dahlberg

Suomen PK-sektorilla on valtavasti mielenkiintoisia yrityksiä, yrittäjiä, johtohenkilöitä ja visioita, joiden parissa on mahtavaa päästä tekemään töitä päivittäin. Oma lyhyt yrittäjätaustani on myös yksi syy, jonka takia haluan olla auttamassa juuri kasvuyrityksiä ja kunnianhimoisia yrittäjiä. Aamulla pääsen tekemään juuri sitä mikä minua kiinnostaa ja vieläpä huipputiimissä!

Nimeni on Walter Dahlberg ja olen toiminut Aamulla analyytikkona elokuusta 2021 alkaen. Vastaan Clarity-yhteistyön toteutuksesta asiakkaille datan puolesta ja päivittäinen työni sisältää Clarityn ylläpitoa, erilaisen datan analysointia ja asiakastapaamisia.

Pääsen hyödyntämään koulutustaustaani päivittäin

Analyytikkona asiakkaalle tehtävä analyysi ja työ voivat vaihdella merkittävästi tilanteesta sekä asiakkaasta riippuen, mutta tietyt tehtävät ovat usein sellaisia mihin kaikilla kasvuyrityksillä ei välttämättä ole aikaa. Esimerkiksi tulevaisuuden ennustaminen datalähtöisesti ja ylipäätään datan hyödyntäminen voi jäädä monilta kasvuyrityksillä helposti tekemättä. Datan puolesta tehtäväni vaihtelevat merkittävästi ja ovat usein asiakkaalle luotujen KPI:den, ennusteiden, kirjanpitodatan sekä operatiivisen dataan liittyviä tehtäviä.

Valmistuin Kauppatieteiden maisteriksi Lundin yliopistosta kesällä 2020 ja tiesin heti opintojeni jälkeen, että haluan päästä työskentelemään talouspuolen tehtävissä ja erityisesti konsultointi kiinnosti minua. Opintoni keskittyivät laskentatoimeen ja rahoitukseen ja pääaineeni oli yritysrahoitus. Opintoni tukevat hyvin analyytikon tehtävässä toimimista ja koulussa opittua pääsee hyödyntämään analyytikon tehtävissä päivittäin.

Ennen uraani Aamulla työskentelin PwC:llä tilintarkastuksen ja yritysjärjestelyjen Due Diligence -palveluiden parissa. Pääsin työskentelemään isoissa ja mielenkiintoisissa projekteissa erilaisissa tiimeissä, alan eri osaajien kanssa. Nämä kokemukset antoivat minulle myös syötettä tämänhetkiseen työtehtävääni ja hyviä valmiuksia toimia Aamulla analyytikkona. Lisäksi olen toiminut rahoitusalalla Osuuspankissa back-office tehtävissä, sekä myös kotimaisessa pienemmässä vakuutusyhtiössä myynnin tehtävissä. Lyhyehköstä työurastani huolimatta olen myös ehtinyt toimia yrittäjänä ja pääsin kokemaan yrittäjän arkea koulun ohella teini-ikäisenä. Muutaman luokkakaverin kanssa perustamamme yritys valittiin Suomen parhaaksi omassa ikäluokassamme Hämeenlinnan Nuori yrittäjyys -tapahtumassa. Aikaisemmat kokemukseni ajoivat minua kohti konsultointia, ja kosketus yritysmaailmaan on säilynyt jokaisessa tehtävässä, jossa olen toiminut.

Aamun laaja-alainen osaaminen vakuutti minut

Laaja-alainen liiketoiminnan ymmärtäminen ja ymmärrys eri toimialoista ovat aina olleet asioita, joissa olen halunnut kehittyä. Laskentatoimen ja rahoituksen osaamista tarvitaan erityisesti talousdatan parissa työskennellessä ja Aamulla avoinna oleva analyytikon paikka sai minut heti kiinnostuneeksi.

Omana haaveenani opintojeni jälkeen oli päästä tiimiin, jossa asiakastyön jälki näkyisi konkreettisesti. Olen aina pitänyt liiketoiminnasta ja datan parissa työskentelystä. Siksi kaupallisen alan opinnot olivat itselleni looginen vaihtoehto. Aamulla jo ensimmäisissä työhaastatteluissa tiimin hyvä fiilis  tarttui itseeni ja samalla myös tiimissä oleva laaja-alainen osaaminen vakuutti minut. Työtehtäviä on valtavasti aina asiakastyöstä Aamun sisäisiin työtehtäviin. Tiimissämme on laaja-alaisesti osaamista eri liiketoiminnan sektoreilta ja parasta on, että oikeasti tunnen omat työkaverini. Olemme tiimimme kanssa päässeet tekemään asiakkaille esimerkiksi uusia tuoteinnovaatioita, raportointimallien kehitystä, sekä kassavirran ennustamista. Ensimmäinen itsenäisesti tehty kassavirtaennuste, jonka pääsin tekemään asiakkaalle, jäi myös positiivisesti mieleeni.

Motivaattorina jatkuva kehitys ja oppiminen

Aamussa mielestäni parasta on mahtavat asiakkaat ja Aamun oma tiimi, jossa pääsee työskentelemään päivittäin huippuosaajien kanssa ja joilla kaikilla on hieman erilaista osaamista. Parasta työssäni on myös mielenkiintoiset asiakastehtävät, jotka eivät rajoitu pelkästään talouspuolen ongelmien parissa työskentelyyn vaan myös isomman kokonaiskuvan päätöksiin ja prosesseihin, joilla on vaikutusta asiakkaiden liiketoimintaan.

Puolen vuoden aikana olen päässyt oppimaan uusia asioita päivittäin. Tulevaisuudessa haluan ehdottomasti kehittää omaa ongelmanratkaisukykyäni ja oppia ymmärtämään liiketoimintaa useilla eri toimialoilla.

Ei hakutuloksia

Mannerheimintie 15
00260 Helsinki
Y-tunnus 2864997-9