Blogi

Julkaistu

Miksi minä olen täällä – Tuomas Paananen

Taidan olla yksi niistä ihmisistä, joka tiesi jo nuorena tiedostaen tai tiedostamatta, että minusta tulisi yrittäjä. Varhaislapsuuden leikkeihin kuului ravintolan ”perustaminen” pikkuveljen kanssa, ja tarjoilimme ruokaa vanhemmille, isovanhemmille ja vieraille. ”Pyöritin” myös lätkäkorttikauppaa lapsuudenystävän kanssa ja poimin vadelmia onnistumispalkkiota vastaan tuntihinnan sijasta. Pesin myös vessoja isäni elektroniikkayrityksessä, missä sain myös ensikosketuksen pk-yrityksen arkeen.

Koska olen analyyttinen tyyppi, isoäitini oli aina sitä mieltä, että minusta tulisi insinööri. Yrittäjyys oikeastaan missä tahansa muodossa oli kuitenkin minun heiniäni ja päädyin opiskelemaan strategiaa ja finanssialaa. Olen ollut kiinnostunut sijoittamisesta ja passiivisesta tulosta ala-asteelta lähtien. Markkinoilta puuttui sijoittajaystävällinen sijoitustuote, joten perustin kiinteistösijoitusyhtiön yhdessä kolmen läheisen ystäväni kanssa 23-vuotiaana. Vuosien varrella Tamado Investments opetti minulle paljon yrityksen perustamisesta ja kasvattamisesta.

Vaikka kaikenlaiset liiketoimintaan liittyvät pulmat kiinnostivat minua suuresti, vannoin hakiessani opiskeluaikoina aloitustason työpaikkoja, etten koskaan työskentelisi johtamisen konsulttitoimistossa. Ajattelin, ettei suuressa korporaatiossa vallitseva ilmapiiri olisi minun paikkani, vaikka pukuun pukeutuminen ja haastavien tehtävien parissa työskentely olisikin siistiä.

Törmäsin kuitenkin pieneen strategisen konsultoinnin yritykseen, joka etsi liiketoiminta-analyytikoita. Yritys pyrki haalimaan mahdollisimman paljon ymmärrystä liiketoiminnasta mahdollisimman nopeasti: työskentelimme pienempien, yrittäjä-henkisten yritysten parissa sekä suurien asiakkaiden kanssa. Haastattelukierrosten jälkeen onnistuin saamaan työpaikan. Nautin menosta muutaman vuoden, opin ajattelemaan kuten konsultti ja sain työkaluja ja parhaat käytännöt usealta suomalaiselta ja kansainväliseltä yritykseltä.

Silti hinku työskennellä pienempien yritysten parissa pienemmässä yrityksessä ei koskaan kadonnut. Aamu Partnersin hallituksen jäsen Andersin kautta päädyin auttamaan erinäisten pk-yritysten ylimpää johtoa kaikenlaisessa analyysiä vaativassa: numeroiden kanssa, rahoitusasioissa, strategiassa, johdon raportoinnissa, prosessien parantamisessa, rahoituskierroksissa, toiminnan kehittämisessä, ja niin edelleen.

Vaikka käytetyt keinot riippuivat keissistä, tavoite oli aina sama: nostamme yritysten arvoa johdonmukaisesti ajan mittaan tiiviissä yhteistyössä yrittäjien kanssa. Tämän työn kautta tutustuin muihin Aamun hallituksen jäseniin ja upeisiin perustajiin: Wilhelm, Sanna ja Alberto. Yhtäkkiä Aamu Partners oli täydessä toiminnassa tukemassa samanmielisiä ihmisiä onnistumaan!

Ihmisenä olen aina kasvun ja kehityksen kannattaja, tuloskeskeinen ja kilpailuhenkinen. Olen nauttinut yksilölajeista yleisurheilussa sekä joukkuelajeista, kuten jääkiekosta, jalkapallosta ja salibandysta. Haluan aikaansaada hyviä juttuja ympärillä oleville ihmisille, olivat he sitten joukkuetovereita urheilussa, perhettä, ystäviä, kollegoita, asiakkaita tai tuttuja. Kun kuulen, tunnen tai näen, että joku edistyy kohti tavoitteitaan ja unelmiaan, koen valtavaa onnea. Siksi uskon tarkoitukseen perustuvaan liiketoimintaan, jossa ihminen on keskiössä.

Miksi olen töissä Aamulla? Sanoisin, että syy piilee minun persoonallisuudessa, arvoissa, urataustassa, oikeassa ajoituksessa sekä ihmisissä, jotka jakavat samoja arvoja. Toki mukana on myös puhdasta lykkyä. En voisi olla ylpeämpi tai onnellisempi siitä, mitä olemme rakentaneet yhdessä kasvavan tiimin ja mahtavien asiakkaiden kanssa: olemme tuore ja uniikki yritys, ja todistetusti tekemisemme resonoi muiden yrittäjämielisten ihmisten kanssa. Henkilökohtaisesti haluan, että Aamu jatkaa pk-asiakkaidemme huikean menestyksen fasilitoimista, mutta toivon myös, että vedämme puoleemme lahjakkuuksia nyt ja tulevaisuudessa. Rakennamme yritystä, jossa samanmieliset ihmiset nauttivat työstään ja pääsevät maistamaan kasvumielisten pk-yritysten arkea.

Näin kollegat kuvaavat Tuomasta:

  • “Jos Tuomas ei pitäisi konsultoinnista ja yrittäjyydestä, hän voisi olla lentäjä. Hän on niin rauhallinen, että jopa vika molemmissa moottoreissa ei häntä hetkauttaisi.”
  • “Hän olisi myös oiva puuseppä, koska hän aina osuu naulan, kun hän yksilöi seuraavan fokusalueen liiketoiminnan kehittämisessä.”
  • “Vaikka hän elää ja hengittää bisnestä, hän tekee sen rennolla ja inhimillisellä tavalla.”
  • “Mielestäni Tuomas olisi kelpo supermies. Hän on hyvä kaikessa “yleisen edun vuoksi” -jutuissa. :)”

Mannerheimintie 15
00260 Helsinki
Y-tunnus 2864997-9