Blogi

Julkaistu

Miksi minä olen täällä – Marko Bessonoff

Olen Marko Bessonoff ja vastaan Aamulla sekä myynnin prosessien kehittämisestä että myynnistä. Osallistun myös monin tavoin kasvumme varmistamiseen esim. markkinoinnin ja käyttämiemme järjestelmien osalta.

Kemististä myynnin ammattilaiseksi – monen mutkan kautta

Alun perin olin kemisti, sitten siirryin hiljalleen kohti paperi- ja biotuoteteollisuuden tuotekehitystehtäviä.

Kehitin uuden valmistusmenetelmän materiaalille, joka on oikeastaan puusta tehtyä muovikalvoa. Menetelmiä oli jo muutama, mutta minun kehittämäni erosi muista siinä, että se mikä kesti ennen kaksi vuorokautta, onnistui nyt puolessa minuutissa. Menetelmäni on myös vaivatta skaalattavissa teolliseen jatkuvaan tuotantoon. UPM päätti patentoida menetelmän.

Olen ollut myös kriisinhallintasotilas, ja -08 laman aikaan ehdin käväistä myös lentoasemalla turvatarkastajana. Pidän kemiasta ja tuotetehityksestä, mutta aloin kaivata sosiaalisempaa työtä. Tämän vuoksi siirryin myynnin puolelle 2018.

Olin jo jonkin aikaa tuntenut, että olen valmis siirtymään uusiin tehtäviin. 2021 minuun otti yhteyttä head-hunter, joka kertoi Aamusta ja Claritystä. Innostuin heti, ja pääsinkin haluamaani uuteen työhön.

Aamulle hyppääminen oli helppo ratkaisu

Aamulle oli helppo tulla. Sain paljon tukea niissä asioissa, joissa se oli tarpeen, mutta minuun myös luotettiin. Opin nopeasti paljon erilaisten yritysten johtamisen ja kehittämisen kannalta tärkeistä asioista. Se on auttanut minua siirtymään joskus mutkikkaidenkin tuotteiden myyntiin kaikenlaisille yrityksille, ja monenlaisiin tarpeisiin.

Aamulla arvostan erityisesti matalaa hierarkiaa, hyvää porukaa ja sitä, että hommat oikeasti toimii ja kehittyy.

Mannerheimintie 15
00260 Helsinki
Y-tunnus 2864997-9