Blogi

Julkaistu

Miksi minä olen täällä – Julia Harmange

Uskon, että olen päätynyt Aamulle moninaisen taustani ansiosta. Olen vaiheekkaan elämäni muovaama – tässä hieman sen tärkeimmistä virstanpylväistä!

Synnyin niksien luvatussa maassa

Vartuin Moskovan alueella äitini ja isoäitini kasvattamana. 90-luvun Venäjällä elettiin epävarmoja aikoja ja varoista oli usein pulaa. Kokemus oli opettavainen, ja opin olemaan sitkeä ja luova ongelmanratkaisija. Jokaisessa kriisissä piilee myös mahdollisuuksia!

Pelasin nuorena lentopalloa intohimoisesti kahdeksan vuotta. Lentopallo opetti minulle paljon sinnikkyydestä ja tiimityön tärkeydestä. Ensimmäinen ulkomaanmatkani oli Suomeen, kun tulimme kisaamaan lentopallossa Tampereen Power Cupiin vuonna 2001, minä tiimini kapteenina.

Olen tavannut mielettömiä ihmisiä elämäni varrella

Eräänä päivänä 16-vuotiaana sain puhelun perustajalta Language Study Centeristä, josta olin valmistunut. Hän kysyi, kiinnostaisiko minua hakea Jyväskylän ammattikorkeakouluun. Vajaa vuosi myöhemmin asuin Jyväskylässä! Uskon, että kaikki tapahtuu syystä, enkä olisi täällä, jos en olisi tavannut upeita tyyppejä matkan varrella.

Ensimmäiset neljä vuotta Suomessa olivat haastavia. “Haemme töihin alaikäistä amk-opiskelijaa, joka ei puhu paikallista kieltä” on lause, jota yksi ainutkaan työnantaja ei ole koskaan sanonut. Olin valmis ottamaan vastaan oikeastaan minkä tahansa työpaikan, jotta pystyisin jatkamaan opintojani. Jaoin sanomalehtiä, valmistin pizzoja, olin tarjoilija ja siivosin hotellihuoneita.

Strategia on kuin kellomekanismi

Uskon, että alitajuisesti päätin lähteä työskentelemään strategian parissa Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa opettavan tohtori Gerard L. Danfordin strategiakurssien ansiosta. Hänen kurssinsa todella inspiroivat minua. Kuvittelin strategiaa kellomekanismina, joka käynnistää kaiken oleellisen samanaikaisesti.

Siteeraan tätä lausetta Cunninghamin ja Harneyn MBA-opintojen strategiakirjasta usein: “Errors become opportunities and limitations stimulate creativity.” Virheet muuttuvat mahdollisuuksiksi ja rajoitteet herättävät luovuuden.

Yksimielisesti aamulaiseksi

Hain nykyiseen pestiini Aamulla, koska olin aidosti kiinnostunut siitä työstä, mitä täällä tehdään. Hämmennyin tehdessäni taustatyötä yrityksestä: tietoa Aamun taloudellisesta asemasta ja imagosta ei ollut, koska yritys oli vasta alle vuoden ikäinen. Vaikutuin kuitenkin perustajien taustoista. Minulla ei ollut epäilyksen häivääkään, ettenkö hakisi paikkaa.

Toisessa haastattelussa pääsin tapaamaan Aamun perustajia – dynamiikka kaikkien välillä oli mieletön! Vajaan tunnin kuluttua haastattelusta Tuomas soitti minulle ja kertoi, että kaikki olivat yksimielisiä minun palkkaamisesta. Se tuntui mahtavalta! Jos nämä tyypit uskoivat kykyihini, uskoisin minäkin.

On hienoa katsoa taaksepäin ja fiilistellä, mitä olemme saavuttaneet

Aamulla kasvamme vauhdikkaasti yrityksenä, tiiminä ja yksilöinä. Olen firman ensimmäinen työntekijä, joten historiaani Aamu Partnersilla on mahtunut paljon. Alussa yritin saada ”kylmiä” tapaamisia meille kalenteriin ja pikkuhiljaa sain kasvatettua siitä meidän nykyisen myyntiprosessin ja myynnin infrastruktuurin, joka todistetusti toimii.

Matkan varrella olen ehtinyt ohjaamaan meidän markkinointia sekä myynnin ja markkinoinnin puolen yhteistyökuvioita. Olen konsultoinut muutamia asiakasyrityksiä myyntistrategian kehittämiseen liittyen. Kaikki, jotka tuntevat minut tietävät, etten ole suuri rutiinin ystävä. Oma roolini Aamulla elää ja muuttuu koko ajan.

On hauskaa muistella, missä Aamu oli pari vuotta sitten ja huomata, miten paljon olemme saaneet yhteisvoimin aikaiseksi. Olen myös omasta työstäni valtavan ylpeä.

Vain Aamu-jutut? Meillä on toimistossa huonekasvi nimeltä Laquisha.

Näin kollegat kuvailevat Juliaa:

“Julia on erittäin seikkailumielinen, ennakkoluuloton ja sinnikäs ihminen. Go-getter ei riitä kuvaamaan häntä!”

“Lukuisat asiakkaat ovat kehuneet Juliaa hänen ymmärryksestään, sinnikyydestään ja positiivisesta asenteestaan myyntivaiheen aikana ja sen jälkeen. Mielestäni se on paras palaute, mitä myynnin velho voi saada! Samat arvot pätevät myös yrityksen pippaloiden tanssilattialla!”

“Julia on erittäin rohkea ja positiivinen ihminen, joka ottaa minkä tahansa haasteen haltuun uskomattomalla staminallaan – niin myynnissä kuin tanssissakin.”

Mannerheimintie 15
00260 Helsinki
Y-tunnus 2864997-9