Blogi

Julkaistu

Miksi minä olen täällä? Alberto Carrero

17 vuotta sitten eräs kollegani sanoi minulle lentävän lauseen, joka on sittemmin ollut eräänlainen mottoni: Dream. Dare. Shine. Ei voi onnistua, jos ei ensin unelmoi ja uskalla mennä unelmaa kohti! Koen, että kaikilla Aamu Partnersissa on samankaltainen ajattelutapa. Aamun tiimi suhtautuu intohimoisesti työhönsä ja haluaa tukea asiakkaita heidän täyden potentiaalin saavuttamisessa. On ilo olla mukana hallituksen jäsenenä toteuttamassa Aamun visiota!

Riskinotto kannatti

Olen ollut vaikka missä elämäni aikana! Synnyin Venezuelassa ja muutin vanhempieni kanssa Yhdysvaltoihin ollessani kymmenvuotias. Lukion jälkeen vanhempani palasivat Venezuelaan ja jäin yksin suorittamaan yliopistotutkintoa Teksasiin. Saatuani MBA-tutkinnon kouraan aloitin urani Procter & Gamblella, jonka jälkeen jatkoin Kimberly Clarkilla.

Elämäni otti suuren käänteen ollessani kielikurssilla Saksassa. Ystäväni mainitsi minulle avoimesta työpestistä ja ehdotti, että menisin työhaastatteluun. Energiajuomia valmistava yritys oli pieni, vain noin 32-hengen suuruinen. Rehellisesti sanottuna en ollut erityisen kiinnostunut, mutta menin silti haastatteluun. Kuinkas ollakaan, minulla ja yrityksen perustajalla klikkasi täysin!

Päätin siltä istumalta muuttaa toiselle puolelle maailmaa Salzburgiin. Riskinotto kannatti! Näin päädyin töihin Red Bulliin. Yritys kasvoi aikanani monen miljardin euron arvoiseksi ja tapasin siellä myös suomalaisen vaimoni. Oli se sitten uusi ura tai muutto uuteen maahan, suhtaudun muutokseen aina mahdollisuutena.

Työskentelin muutaman vuoden Danone Groupilla kunnes pysähdyin pohtimaan: “Mitä todella haluan elämältäni?” Tein hieman tutkimustyötä, puhuin muutaman yritysten valmentajan kanssa, ja aloitin urani valmentajana.

“Pystyinkö minä tuohon?”

Vuodesta 2006 lähtien olen valmentanut muun muassa yrittäjiä, perheyrityksiä, johtoryhmiä ja hallituksen jäseniä johdon valmennuspalveluita tarjoavasta Inside Out -yrityksestä käsin. Olen yrityksessä myös osakkaana. Työssäni tuen asiakkaita itsensä kehittämisessä itsereflektion keinoin. Näiden oivallusten vaikutus näkyy heidän johtajuudessaan.

Tiedän, että olen onnistunut työssäni, kun asiakkaani yllättävät itsensä: “Pystyinkö minä tuohon?” Loppupeleissä kaikki lähtee oikeasta asenteesta. Jos haluaa aikaansaada jotain, pitää uskaltaa mennä sitä kohti.

Ympäröi itsesi ihmisillä, jotka uskovat sinuun

Kun olin vielä Red Bullin riveissä, toimitusjohtaja Dietrich Mateschitz pyysi minua ottamaan vastuulleni koko Etelä-Euroopan ja Etelä-Amerikan toiminnan. En ollut koskaan tehnyt mitään vastaava! Silti, otin haasteen vastaan. Mateschitz uskoi minuun ja kykyyni onnistua. Opin, miten tärkeää on ympäröidä itsensä ihmisillä, jotka uskovat osaamiseesi ja puskevat sinua eteenpäin. Tämä näkemys on vain vahvistunut elämäni aikana vanhempieni, koulun ja muiden eteen tulleiden mahdollisuuksien kautta.

Sovellan tätä oivallusta työssäni valmentajana. Autan asiakkaita tunnistamaan oman potentiaalinsa yksilöinä ja miten he voivat edistää tätä potentiaalia. Tätä kautta he pääsevät käsiksi myös yrityksensä ja tiimien piilevään potentiaaliin. Yhtä lailla Aamun ratkaisut tukevat asiakasyritysten johtajia yrityksen kehittämisessä.

Hyvät tyypit, tervetuloa!

Olimme olleet Andersin kanssa jo pitkään ystäviä, kun päädyimme perustamaan Aamu Partnersin Sannan, Wilhelmin ja Tuomaksen kanssa. Meitä kaikkia yhdisti samanlainen arvomaailma ja palo auttaa yrityksiä menestymään.

Meille oli jo alusta asti selvää, että haluamme luoda työympäristön, joka koostuu hyvistä tyypeistä. On mahdotonta tehdä työtä ilolla, jos työilmapiiri on toksinen. Halusimme luoda kannustavan ja palkitsevan työkulttuurin, jossa kaikilla olisi tilaa kasvaa ja kehittyä, kovista tavoitteista tinkimättä. Tässä ollaan onnistuttu! Odotamme aina innolla yhteisiä tapaamisia.

Mannerheimintie 15
00260 Helsinki
Y-tunnus 2864997-9