-Asiakastarina-

 Viva! Wellness Club ja Training Club Tuusula

Aloitimme tänä keväänä yhteistyön Tuusulassa sijaitsevien Viva! Wellness Club ja Training Club Tuusula -kuntosalien kanssa. Olemme lähteneet rakentamaan tiedolla johtamisen perusteita kuntoon ja kehittämään kuntosalien toimintaa kannattavammaksi tulevaa syksyä varten.

Kaikki alkoi rahoituksesta: Business Finland-hakemukset

Yhteistyö alkoi siitä kun käänsimme Business Finlandilta haettujen korona-ajan kriisirahoituksien kielteisesti palautuneet rahoitushakemukset onnistumisiksi. Avullamme Viva! Wellness Club sai tukea 110 000 euron edestä ja Training Club Tuusula 60 000 euron edestä! Tämä oli tärkeä aloituspiste, sillä tuen avulla pystyimme joustavammin lähteä kehittämään kuntosalien toimintaa yhteistoimin.

Tämän jälkeen yhteistyö jatkui Clarity-kumppanuudella.

Asiakashankinta nousi tärkeäksi kiintopisteeksi

Kulunut koronakevät ja hiljaiset kesäkuukaudet ovat näkyneet Viva! Wellness Club ja Training Club Tuusula -salien asiakasmäärissä, jotka ovat olleet toivottua matalampia. Koska salien toimeentulo riippuu lähes täysin siitä, asiakasmäärä oli käännettävä kasvuun – erityisesti saleille kiireisen syyskauden tehdessä tuloaan.

Lähdimme kehittämään salin asiakashankintaa uudella hinnoittelumallilla, markkinointisuunnitelmalla ja palvelutarjoaman viilaamisella

Tavoiteenamme oli tehdä hinnoittelusta asiakkaille selkeämpi ja saleille kannattavampi. Markkinointi ja hyvien asiakaskontaktien saaminen on isossa roolissa uusasiakashankinnassa. Tähän teimme kokonaisvaltaisen suunnitelman. Tarkastelimme myös tiloihin liittyviä aspekteja ja tehostimme niiden käyttöä. Pureuduimme kehittämään personal trainer -toimintaa, jonka Viva! Wellness Club ja Training Club Tuusula olivat halunneet viedä seuraavalle tasolle jo pitkään.

Yhteistyötä tukevat säännölliset tapaamiset ja asiantunteva sparraus

Viva! Wellness Club ja Training Club Tuusula -salien kehitystyössä olennaista ovat olleet säännölliset tapaamiset ja pitkäjänteinen kehitystyö. 

Erityisesti Tomi Aamun tiimistä on ollut vahvasti läsnä sparrauskumppanina, koska Tomi tuo pöytään 16 vuoden kokemuksen kuntosali- ja hyvinvointimaailmasta. Hän on ollut mukana ideoimassa sitä, miten uusasiakashankintaa ja personal trainer -toimintaa voidaan kehittää uudella tavalla eteenpäin ja saada näkyviä sekä tuntuvia tuloksia liiketoimintaan.

“Kun on 12 vuotta katsonut toimintaa omin silmin, on paljon asioita joita ei huomaa tai osaa katsoa oikeassa valossa. Aamu on tuonut paljon tuoretta perspektiiviä ja konkreettista dataa, jonka avulla toimenpiteiden vaikutusta liiketoimintaan on helpompi arvioida”, toimitusjohtaja Samuli Halla-aho kertoo.

Tiedolla johtaminen kuntosalimaailmassa

Syksyn lähestyessä keskitymme asettamaan salien menestystä mittaavat metriikat kuntoon, jotta Viva! Wellness Club ja Training Club Tuusula voivat tehdä fiksuja päätöksiä omasta toiminnastaan.

Tiedolla johtaminen kuntosalimaailmassa on täynnä haasteita: usein saleille tärkeät mittarit, kuten asiakasmäärä, käyntimäärät ja asiakashankinnan kustannus ovat epäselviä ja niiden kaipaama data on hankalasti saavutettavissa. 

Aamun Clarity-palvelu on puoliksi softaa, puoliksi konsultointia: autamme löytämään olennaisen tiedon ja pureskelemme sen muotoon, jossa se parhaiten palvelee päätöksentekoa. Juuri tähän olemme keskittyneet myös Viva! Wellness Club ja Training Club Tuusula -salien kanssa, jotta kehitystoimien jälkeen salit pystyvät järkevästi seuraamaan sitä, miten toimet ovat purreet liiketoimintaan.

Aamulle on aidosti tärkeää kulkea yhteistä polkua rinnakkain eteenpäin. Ennen kaikkea tärkeää on se, että molemmat näkevät selviä tuloksia ja hyötyjä niin numeraalisesti kuin fiilispohjalta. Tässä olemme onnistuneet Viva! Wellness Clubin ja Training Club Tuusulan osalta mainiosti.

Kun on 12 vuotta katsonut toimintaa omin silmin, on paljon asioita joita ei huomaa tai osaa katsoa oikeassa valossa. Aamu on tuonut paljon tuoretta perspektiiviä ja konkreettista dataa, jonka avulla toimenpiteiden vaikutusta liiketoimintaan on helpompi arvioida.

Samuli Halla-aho

toimitusjohtaja, Viva! Wellness Club ja Training Club Tuusula

Tomi is an experienced sales professional who is responsible for sales process and opening customer relationships. Tomi has over 20 years of experience in B2B and B2C sales from many different segments. He is an innovative and creative person accompanied with an entrepreneurial mindset and background. His strengths lie in active sales performance, excellent negotiation skills and customer comprehension. He is passionate about genuinely helping Aamu Partners' customers and creating them the best solution for their priorities.

Ville Poikolainen

ville@aamupartners.com+358 40 168 7274Read more

Ville takes care of Aamu Partners' clients and operations. Before Aamu Partners, he worked at BearingPoint with a broad range of high profile digital strategy and transformation engagements for leading national and international companies. His expertise covers driving large organisation wide transformation initiatives, planning and executing ecosystem strategies, accelerating companies digitally driven customer experience transformations, and supporting companies in their new business acceleration and internationalisation plans.

Haluatko kuulla lisää? Jutellaan!

Ota yhteyttä