Blogi

Julkaistu

8 elokuvaa johtajan jouluun

1. Fyre – The Greatest Party That Never Happened (2019)

Dokumentti, joka herätti paljon ihmetystä ilmestyessään! Fyre kertoo festivaalista, jota promotoitiin puhtaasti sosiaalisen median ja vaikuttajien voimin. Lopulta upeasta luksuksesta tuleekin katastrofi, jota luotsaa häikäilemätön yrittäjä. Mistä tässä oppii? Sosiaalisen median voimasta ja suunnitelmallisuuden tärkeydestä.

2. Catch Me if You Can (2002)

Lähes klassikkomaineen ansainnut elokuva klassikkotarinasta. Catch Me if You Can perustuu tositarinaan Frank Abagnalesta (Leonardo DiCaprio) joka onnistuu juksauksen ja charmin voimalla rakentamaan useamman uskomattoman elämän. Tämä on todellinen tarina yrittäjyydestä, ongelmien ratkomisesta, myyntikyvystä, sisusta ja nokkeluudesta.

3. Wall Street (1987)

Kulttiklassikko. Oliver Stone yritti luoda elokuvan, joka kritisoi 80-luvun Wall Street juppiutta. Tavoitteessaan hän ei onnistunut, sillä elokuvan hahmosta, Gordon Gekkosta (Michael Douglas), tulikin nuorten bisnesmiesten suuri esikuva. Tarina kertoo nuoresta ja nälkäisestä pörssimeklarista Bud Foxista (Charlie Sheen), joka pyrkii elämässään eteenpäin Wall Streetin hektisessä maailmassa omaksumalla Greed is Good -mantran.

Elokuva on ikkuna finanssimaailmaan, bisnesetiikkaan, sijoituksiin ja M&A-diileihin. Ja tietenkin 80-luvun loistovuosiin!

4. Office Space (1999)

Olitko jo töissä 90-luvulla? Tämä on sinulle!

Elokuvassa eletään internetkuplan kulta-aikoja, kun toimistoon ilmestyivät irtoseinät, printterit ja tietokoneet. Office Space on satiiri 90-luvun yrityselämästä teknologiatalossa.

Aiheet, joita elokuva käsittelee: yrityskulttuuri, mentorointi, urakehitys, johtajuus sekä työn ja elämän tasapaino.

5. Kummisetä-trilogia (1972-1990)

Onko parempaa opetusta suhteiden tärkeydestä olemassakaan? Kummisetää voisi pitää parhaimpana opetustarinana yrittäjille. Keskiössä on johtajuus, verkoston rakentaminen ja se, miten muiden auttaminen auttaa myös omassa liiketoiminnassa ja miksi kilpailijoiden ymmärtäminen on kriittistä. Elokuvat itsessään ovat klassikkoja, jotka kuuluvat yleissivistykseen.

Aiheet, joita kummisetä käsittelee: kilpailustrategia, avainhenkilöiden pitäminen tyytyväisenä, ystävälliset ja vihamieliset yritysvalloitukset, M&A ja yrityksen monipuolistaminen.

6. The Devil Wears Prada (2006)

Elokuva, joka saattaa motivoida alanvaihtoon! The Devil Wears Prada käsittelee epämukavien tilanteiden ja konfliktien hoitamista ja sitä, kuinka kovalla työllä pääsee eteenpäin. Elokuvassa keskiöön nousee brändäys, myynti, median tärkeys ja urakehitys.

7. Erin Brockovich (2000)

Roberts) tekee mahdottomasta mahdollista ja auttaa suuren lakisopimuksen voittamisessa. Tässä filmissä on naisenergiaa, sisua ja teemoja, kuten yhteisövastuullisuus, kestävä kehitys, kestävät liiketoimintamallit ja sukupuolten epätasa-arvo.

8. The Founder (2016)

Uskomaton tositarina McDonald’sin syntymästä! Kuka on ravintolaketjun takana ja mitä hän oikein teki? Tämä bisnes valloitti maailman ja muutti monen ihmisen ruokatavat kokonaan. Elokuva käsittelee yrittäjyyttä, sisua ja yrityksen skaalausta.

Mannerheimintie 15
00260 Helsinki
Y-tunnus 2864997-9